רמת קלציטונין וCEA

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/09/2015 | 15:48 | מאת: יוסי

שלום לאחרונה אובחן אצלי גידול מודולרי בבלוטת התריס כחלק מתסמונת MEN2A. עברתי גם ניתוח לכריתת פאומוטיצומה באדרנל שמאל. רמת הקלציטונין כעת היא 2400 ורמת CEA היא 24. אין עדות בCT לבלוטות לימפה מוגדלות וגרורות מרוחקות. רציתי לדעת האם בעקבות ערכים אלו יש להוציא את כל בלוטות הלימפה בצוואר (מרכז וצדדים) והאם ערכים אלו יכולים להעיד על גרורות מרוחקות?

יוסי שלום, הרמות של הסמנים גבוהות, ולפני כל דבר צריך להשלים בדיקות כמו FDG-PET-CT ומיפוי לקולטנים לסומטוסטטין לצורך staging והחלטה על אופציות טיפוליות אחרות. ברמות כאלא של קלציטונין, יש בד"כ מחלה מחוץ לצוואר, ולכן ניתוח של כריתת בלוטות בצוואר לא יועיל. במקרה ולא נירא אף ממצא אחר, ובמקרה שאין לך תלונות, ממשיכים במעקב בלבד. בברכה וחג שמח, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים