ידע כללי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/09/2015 | 12:32 | מאת: תמר

שלום דר גלסברג שאלה כללית על מחלה הנדירה הזו, על איזו בדיקה את הכי ממליצה למעקב מחלה הזו(PET CT או MRI), כשבדיקות דם ושתן תמיד תקינות ולא רלוונטיות. אם בדיקה PET CT קולטת את גידולים זה אומר שיש קולטנים, והיא תמיד מתאימה או זה יכול להשתנות, שפתאום יופיעו גידולים ללא קולטנים והיא לא תקלוט אותם... שאלה מאוד מטרידה אותי, האם קיים מצב שגידולים נוירואנדוקריניים מפסיקים לגדול? שנה, שנתיים הגודל לא משתנה אפילו לא במ"מ? תודה מראש ושנה טובה...

תמר שלום, אין "בדיקה אחת הכי מומלצת". לכל בדיקה יש את החשיבות שלה, בהקשר לכל חולה ולמחלתו הספציפית. כן, לעיטים הגידול נאצר לתקופה ארוכה. בברכה,שנה טובה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים