ממצא צצאיר

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/08/2015 | 23:19 | מאת: תמר

שלום דר גלסברג לאחר כריתה של גידול ראשי בוצע בדיקת MRI, והממצא היחיד שנמצא בכבד, הכבד תקין בגודל תקין עם אות תקין. מוקד בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 גבול 5. אינו מזוהה בT1 או T2. עובר האדרה המירבית בשלב עורקי. איזואנטנסי לכבד בשלבים נוספים. חשוב לציין שב- CT PET לא ראו שום ממצא בכבד וגם בUS בטן. בדיקות דם תקינות כולל איסוף שתן 24 שעות. האם יש מקום לדאגה? איזו עוד בדיקות הדמיה ניתן לבצע? ולמה בPET CT לא ראו כלום בכבד,האם בגלל גודל?(גידולים שהוציאו היו עם קולטנים) תודה מראש

תמר שלום, בעיקרון ניתן לראות ממצא ב-MRI שלא קולט ב-PET-CT. הקליטה ב-PET-CT היא קשורה לגודל של הגידול, ולצפיפות של הקולטנים לסומטוסטטין על פני תאיי הגידול. אם הגידול קטן מידי או הצפיפות של הקולטנים נמוכה - לא רואים כלום ב-PET-CT. MRI של הכבד היא בדיקה מאוד רגישה ואמינה. ממליצה לך על המשך מעקב צמוד אצל הרופא שמטפל במחלה, וטיפול בהתאם. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים