pth גבוה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/08/2015 | 17:38 | מאת: רוני

שלום אני גבר בן 34 ללא בעיות רפואיות מיוחדות. לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם כלליות שגרתיות.במסגרת הבדיקות נמצא סידן בדם ברמה 10.5. אציין גם שהאלבומין שלי היה 4.9. הרופאה התקשרה ושלחה אותי לבצע בדיקות דם של סיד,pth וויטמין די. היום קיבלתי תוצאות. מצד אחד הסידן ירד לרמה תקינה של 10, מצד שני הpth מאד גבוה: 94.7 אז אני קצת מבולבל, האם הדבר עדיין מעיד על אי תקינות. אשמח לקבל מושג כללי וכן מאחר והרופאת משפחה נעדרת בימים הקרובים האם כדאי כבר להזמין תור לאנדוקרינולוג מומחה? תודה, רוני

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום, בכ"ז לא נירא מדאיג, ממליצה לבדוק רמת ויטמין D 25 OH בדם, זה יכול להסביר את העליה הקלה ברמת ה-PTH. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים