זריקות אנלוגים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/08/2015 | 22:08 | מאת: יעל

שלום רב דר סימונה גלסברג לאחר כריתת מעי דק התחלתי עם SANDO 40 , אחרי חודש התחילה עליה חדה במשקל (קילו כל שבוע)ונשירת שיער של ממש(ערימות). בדיקות דם יצאו תקינות כולל TSH ורמת סוכר. ייעוץ דיאטני וספורט לא עוזרים. עדיין ממשיכה עליה במשקל. החלפתי לסומטולין 120, בתקווה לשינוי... חשוב לציין שהרגשתי טוב מאוד לפני זריקות, לא היו לי שלשולים וכו'...זה ממש מלחיץ ואני מתלבטת האם כדי לי להמשיך עם זריקות... למה הטיפול בחולים באירופה וארה"ב שונה מפה בארץ? הם מתחילים עם זריקות רק בSTAGE 4. שאלה נוספת בארץ כל המטופלים מקבלים אותו מינון, לא משנה STAGE , GRADE ואפילו כאלה שאין להם קולטנים... (יצא לי להכיר מטופלים בארץ ובחול) ואין DATA שזריקות מונעות חזרה של גידולים... תודה מראש והמשך שבוע טוב

שלום יעל, תודה על הפניה שלך, טיפול באנאלוג לסומטוסטטין נחשב כאחד מהטיפולים ה-"שפירים" ביותר למחלה ממארת. אני בטוחה שלרופא המטפל שלך היתה סיבה מוצדקת להמליץ על הטיפול. בד"כ המינון המומלץ עם סנדוסטטין הוא 30מג כל 28 ימים (אך לפעמים אם המחלה מתקדמת אנחנו מעלים את המינון), ו-120 מג כל 28 ימים במקרה של סומטולין. למרות שנשירת שיער דווחה עם הטיפול, אין בד"כ כל סיבה לעליה במשקל כתוצאה ישירה של הטיפול. ממליצה לך להתייעץ עם תזונאית קלינית לגבי הדיאטה שלך, וכמובן עם הרופא המטפל במחלה שלך. כמו כן, אשמח לענות לכל שאלה בצורה מסודרת, לאחר שאעבור על כל הפרטים של המקרה שלך, במסגרת של ביקור במרפאה. בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים