קרצנואיד בתוספתן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/08/2015 | 18:59 | מאת: ברוך

שלום רב. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להסרת התוספתן, בבדיקה הפתלוגית נמצא כי היהגידול קרצנואיד בתוך התוספתן, אך בגודל קטן 0.6 ס"מ וכי אין גרורות והשוליים של התוספתן נקיים. רציתי לשאול האם אני צריך ללכת להיבדק? והאם יש חשש שהגידול הזה נמצא במקומות נוספים בגוף. אציין כי כבר למעלה מחודש וחצי אחרי הניתוח ואני עדיין מרגיש חולשה וכאבים שבאים בגלים בבטן.

ברוך שלום, תודה על פנייתך, התשובה היא בהחלט שכן, אתה צריך לקבוע פגישה עם רופא מומחה בגידולים נוירואנדוקרינים, אך אין סיבה להילחץ. המטרה היא לעבור על הדוח הפתולוגי מהניתוח ולעשות רביזיה של הממצאים, לבדוק אותך, להשלים בדיקות דם מסויימות והדמיה - ואז לסכם לגבי צורך בהמשך מעקב, טיפול נוסף, או שיחרור ממעקב. בעקרון, גידול קטן מ-1 ס"מ ללא סימנים אחרים של אגרסיביות - הפרוגנוזה היא מצויינת ולא נדרש טיפול נוסף. בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים