בדיקת pet ct

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/05/2015 | 14:00 | מאת: סיגל

שלום, בעקבות שיעול כרוני שמלווה אותי כבר מספר שנים - לאחר אין ספור בדיקות והתיעצות עם מומחים ( והכל יצא תקין בבדיקות) נשלחתי לאחרונה ע"י רופא ריאות למספר בדיקות שטרם עשיתי - אחת מהן היתה chromogranin a , קבלתי תוצאה לא תקינה - באיזור ה 500ת לאחר בירור מעמיק הבנתי שבגלל שהייתי בזמנו על omepradex יתכן וכי הבדיקה יצאה שגויה, ואכן לאחר 3 שבועות ללא omepradex - חזרתי על הבדיקה פעמיים והיא אכן יצאה תקינה- רופא הריאות שקיבל בזמנו את התוצאה הלא טובה שלח אותי לpet ct - האם כרגע שהבדיקה תקינה וככל הנראה התוצאה השגויה היתה בגלל ה omepradex עלי עדיין לבצע את הבדיקה הזאת? יש טעם? תודה רבה!

שלום רב, בדיקת chromogranin A היא בדיקה לא ספציפית. קרוב לוודאי שהעליה היתה ע"ר הטיפול באומפרדקס. האם עשית בירור לשיעול ע"י CT רגיל? באם יש איזה ממצא ידוע ולא ברור ב-CT ? אינני רואה סיבה מוצדקת להשלים PET-CT, ועד רבה לא להשלים GA68-DOTATATE-PET-CT בחיפוש לאחר גידול נוירואנדוקריני... ממליצה לך שוב לדון עם הרופא המטפל לגבי ההמשך, בברכה, ד"ר גלסברג

12/05/2015 | 11:57 | מאת: סיגל

אכן עשיתי ct ריאות וחלל בטן - הכל יצא תקין

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים