השתלת עצם לאחר שתלים והתכווצות חניכיים בעקבותיו

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/12/2016 | 23:42 | מאת: נטע

יש לי בעיית חניכיים חמורה (בעיקר עליונות), עקב כך נאלצו לעקור את שתי השיניים הקדמיות לפני כ 6 וחצי שנים. לאחר העקירה עברתי השתלת עצם וכחצי שנה אחר כך הוכנסו שתלים (למרות שחלק מהעצם נספג). שתל אחד נקלט לא רע אך בשני יש דלקת קבועה כל השנים. לפני כ- 4 שנים ניתחו שוב והוסיפו עוד עצם. בעקבות הניתוח החניכיים התכווצו ואחד השתלים נחשף. לפני כשבועיים עברתי שוב תוספת עצם (באזור השתל שבו יש דלקת קבועה ומרבית העצם נספגה) עכשיו החניכיים התכווצו עוד יותר וגם השתל השני חשוף. זה נראה די נורא. יש שני ברגים בולטים בין הכתרים לבין החניכיים. מאוד לא אסתטי. שאלתי היא גם לגבי אפשרות לתיקון בצד האסתטי - האם יש דרך "לכסות" חזרה את השתלים ולא אצטרך להסתובב עם שני ברגים מעל הכתרים (או רק בעזרת כתרים חדשים וענקיים שיסתירו?) ובנוסף - לגבי צורת הטיפול והעובדה כי העצם נספגת כל הזמן - האם יש המלצה לפנות לכיוון אחר? האם בכלל יש אפשרויות לאנשים במצב כזה חוץ מלוותר ולעשות תותבות? (אני בת 46) תודה רבה.

08/12/2016 | 14:32 | מאת: ד"ר אלון סבאון

עפ"י מה שאת מתארת כאן נראה לי שהדרך היחידה שנותרה לך היא הוצאת השתלים ביצוע השתלת עצם ושתלים חוזרים או-להישאר כך כמו שאת

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים