ספיגת עצם במסעף השורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

08/11/2016 | 22:37 | מאת: צבי

שלום מה זה ספיגת עצם במסעף השורשים? אובחן על פי צילום של השן בביקורת לאחרונה (אין כאבים, והרופאה אמרה שאולי יש שם סדק בין השורשים) מדובר על שן שעברה טיפול שורש לפני כארבע חודשים + מבנה סיבים, עדיין עם כתר זמני. לאור הממצא הוחלט שלא לבצע (לא להשקיע) כתר קבוע ולהמתין עוד כמה חודשים לראות את מצב השן. מה זה הספיגה? מה משמעותה? איך זה נהיה? זה כשל של הטיפול שורש? זה יכול לקרות כתוצאה ממצב החניכיים כתוצאה מכך שאין כתר קבוע? מה הפרוגנוזה של השן? והאם יש סיכוי בכלל שיהיה שיפור ושזה מצב הפיך? תודה

14/11/2016 | 15:47 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אינני יכול לציין אם המצב הפיך או לא מבלי לבדוק. המסעף של השורשים הוא מונח אנטומי שבה לציין את האזור בו השורשים של שן טוחנת מתפצלים ל-2 או 3 שורשים.באזור שבין השורשים קיימת עצם שיכולה להעלם כתוצאה מדלקת . אם מקור הספיגה הוא סדק בשורש אזי רוב הסיכוי שהשן או לפחות שורש אחד אבוד ויש לבצע עקירת השורש או השן. אם המקור הוא חניכיים -צריך לבצע הערכה של כמות הספיגה ולהחליט אם השן לעקירה או לא ואז לבצע טיפול חניכיים בהתאם.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים