כמה שאלות בנושא כיסי חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/10/2016 | 22:47 | מאת: נפתלי

שלום 1. האם ניתן לראות כיסי חניכיים בצילום רנטגן שגרתי? בצילום פנורמי? 2. האם בדיקה שגרתית שעושים אצל רופא השיניים (למשל בקופ"ח) כוללת בדיקה לגילוי כיסי חניכיים? זה משהו שאפשר לראות על פי מראה עין בשביל לדעת אם יש צורך בכלל להחדיר את המכשיר שבודק? 3. האם במסגרת טיפול שגרתי להסרת אבנית, השיננת אמורה לראות/לבדוק אם יש כיסי חניכיים? (כלומר אם לא נאמר לי שיש, אני יכול להיות רגוע שאין?) 4. איך השיננית רואה ויודעת אם יש אבנית תחת החניכיים? תודה

05/11/2016 | 19:03 | מאת: ד"ר אלון סבאון

1. לא ניתן לראות כיסים בצילום אלא בבדיקה קלינית בלבד 2.בד"כ ולצערי מעטים רופאי השיניים שמבצעים בדיקת חניכיים 3.תלוי בשיננית, אם היא טובה היא בהחלט יכולה לאבחן מחלת חניכיים ואז להפנות למומחה. 4. תולי במיומנות שלה. בכל מקרה באם יש צורך בהקצעת שורשים-ניקוי עמוק- כדאי לעבור לפני בדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים