שיניים זזות ללא מחלת חניכיים וללא איבוד עצם

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/08/2016 | 14:42 | מאת: מיפ

בת 23. יש לי נסיגת חניכיים בשתי השיניים העליונות קדמיות. הפריודונט אמר שבסה"כ הכל בסדר, הנסיגה לא נוראית, אין איבוד עצם, אין המשך נסיגה ושהשיניים והחניכיים בריאות. אני מצחצחת כפי שהשיננית הסבירה שטוב עבורי ומשתמשת במברשת חניכיים ופלוסינג. לאחר מאכלים בדר"כ נוזליים וסמיכים אני מרגישה וכמעט שומעת קליקים בשיניים. לעיתים גם לאחר צחצוח אני מנגבת את הפה עם מגבת ומרגישה "קליקים". הפריודונט אומר שאין סיבה נראת לעין שהשיניים יתנדנדו. אני לא רואה במראה את התזוזה אבל כן יתכן שאני חשה אותה כאשר אני שמה אצבע על שתי שיניים ומנסה לנדנד עם אצבע אחרת אחת מהן כדי להרגיש אם יש תזוזה ביחס לשנייה. אני ללא ספק לא מדמיינת!! אני מאוד פוחדת, זה משפיע עליי בכל תחום בחיים! רזיתי המון, אני חוששת לאכול ונמנעת מכך, לא מצליחה להתרכז בלימודים, אני פשוט קורסת נפשית! עד התור שאקבע עם רופא הייתי שמחה לקבל קצת מידע - ממה זה יכול לנבוע? האם יש סיכוי להציל את השיניים? מפחדת כל כך לאבד את השיניים שלי!

22/08/2016 | 13:21 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ראשית, לא שווה לקרוס נפשית בגלל שיניים. זה רק שיניים לכל אחד מאיתנו קיימת דרגת ניידות נמוכה של השיניים היות שהשיניים מחוברות לעצם דרך סיבים וקיים מרווח קטן בין השן לעצם ומאן הניידות. במידה והניידות מוגברת או מתגברת ואין סימנים למחלת חניכיים, יש לבדוק את הסגר ע"מ לוודא ששן כזאת או אחרת אינה נושאת בעומס יתר ולאזן את הסגר לפי צורך. את מוזמנת גם להתייעץ עם מומחה לשיקום הפה. והעיקר-לא לדאוג ולא לפחד.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים