כמה שאלות בעניין נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

08/06/2016 | 01:12 | מאת: דוד

שלום בן 40 מדי חצי שנה אני מבקר אצל שיננית להסרת אבנית. כשהתלוננתי שבחלק מהמקומות בהם היא טיפה הרגשתי כאב ורגישות גבוהה, היא אמרה לי שבאותו מקום יש נסיגת חניכיים,ולכן הרגישות. לא ממש הבנתי האם יש לי נסיגת חניכיים כלליתאו במקומות מסויימים. רציתי בבקשה לשאול: א. האם נסיגת חניכיים זו תוצאה של צחצוח לא נכון ולא מספק, או צחצוח יתר בחוזקה? איך אפשר לדעת האם הצחצוח מספיק, והאם הוא לא חזק מדי? ב. נסיגת חניכיים זה בהכרח בלתי הפיך או שיכול להיות גם שיפור וכיסוי של החלק הגלוי והרגיש? ג. האם שיננית רואה בעצמה במידה ולאדם יש כיסי חניכיים ואבנית ורובד שמגיעים עמוק יותר? כלומר, אם אני עובר ניקוי אבנית והכל בסדר, אני יכול להיות רגוע שמצב החניכיים שלי בסדר ואין מקום לחשוש לאבנית במקומות עמוקים יותר וכו'? תודה

16/06/2016 | 15:28 | מאת: ד"ר אלון סבאון

דוד שלום, מהסוף להתחלה -שיננית וגם רופא שיניים יכולה לבצע בדיקת חניכיים ולומר לך האם יש או אין בעיה של מחלת חניכיים ואםכן להפנות אותך למומחה לחניכיים.מהסתכלות על החניכיים מבלי לבדוק עומק היא לא יכולה לומר דבר. -נסיגת חניכיים זה בהחלט מצב בלתי הפיך שניתן לטפל בו ע"י ביצוע השתלת חניכיים במידה והתנאים מאפשרים זאת. -נסיגת חניכיים בהחלט יכולה להיגרם מצחצוח אגרסיבי ושימוש במברשות קשות. עליך לקבל הדרכה בהיגיינה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים