דלקת מקומית חוזרת-בחניכיים בצמוד לשן

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/05/2016 | 19:35 | מאת: רות

שלום דר' סבאון, כבר תקופה ארוכה אני סובלת מדלקות חוזרות של החניכיים בצמוד לשן מסויימת, עד עתה לא ראו את הסיבה, עכשיו רופאת החניכיים ראתה שהדלקת מגיעה עמוק למטה, ומשערת שהסיבה היא סדק מקרוסקופי בשן, (עשיתי צילום סטטוס מקביליות ולא ראו דבר)וממליצה על עקירה. היא רשמה לי אנטיביוטיקה DALACIN C 150mg רופאת המשפחה הורתה לי לקחת 2 קפסולות בערב ו 2 בבוקר, האם זה לא מינון יתר שעלול לגרום לבעיה? בפעמים הקודמות לקחתי 4 כדורים ביום -כל פעם אחד. אינני לוקחת פניצילין כיוון שאני אלרגית לזה. אשמח לתשובה בהקדם, תודה

31/05/2016 | 11:45 | מאת: ד"ר אלון סבאון

רות שלום ראשית הפורום פעיל אך לא תמיד ניתן לענות לשאלות באותו היום. שנית לסדק יש סימנים קליניים ברורים. כאשר הם קיימים או אם קיים החשד הרי שיש צורך לבצע ניתוח אבחנתי ורק אם מזהים את הסדק מבצעים את עקירת השן. במידת הצורך מתייעצים עם מומחה לטיפולי שורש

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים