סדק בשן

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

27/04/2016 | 22:37 | מאת: יערה

היו לי כאבים חשדו שזה סדק בשן לא היינומבטוחים לא מצאו בסוף זה התברר בעקירה לא הבנתי אם סדק או משהוא אחר רציתי לשאול איך לא רואים שיש סדק לא במבט ולא בצילום. למרות שמתפתלים מכאבים ואז מתברר שבאמת היה סדק לא אמורים לראות באיזה צורה לפני עקירה מה הבעיה? וממה נגרם סדק ואיך אפשר למנוע אותו ? מה שתלוי בי שהייתי יכולה לעשות?

15/05/2016 | 16:01 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יערה שלום לצערי לא ניתן לראות סדק אורכי בשן בצילום. ניתן לראות זאת בצילום רק כאשר מדובר בשבר, אך כאשר יש סדק אורכי או חשד לסדק, יש סימנים קליניים מאוד ברורים שמחשידים על כך. במקרים כאלה מבצעים ניתוח אבחנתי ורק לאחר שרואים את הסדק מבצעים את עקירת השן.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים