דלקת חניכיים קלה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/08/2015 | 16:27 | מאת: רז

שלום רב, האם יכולה להתפתח דלקת חניכיים בשתי שיניים בודדות כחודשיים לאחר ניקוי אבנית ? אני שואל זאת מכיוון שאני מצחצח שיניים פעמיים ביום, מנקה עם חוט דנטלי, ושוטף עם מי פה פעמים ביום גם, האם למרות כל זה עדיין יכולה להתפתח דלקת ? שאלה נוספת, יש לי נסיגת חניכיים מאוד מאוד קלה, ברמה שכשביקרתי אצל מומחה חניכיים הוא אמר שאין לי מה לעשות אצלו, האם במקומות שיש נסיגת חניכיים קלה יש יותר הצטברות של אבנית ? האם גם נסיגת חניכיים קלה יכולה להוביל לתזוזת שיניים קלה ? (יש לי תזוזה בשיניים התחתונות הקדמיות בלבד). תודה רבה.

16/08/2015 | 15:15 | מאת: ד"ר אלון סבאון

נסיגת חניכיים יכולה להחמיר ואם זה המצב הרי שיש צורך לבצע השתלת חניכיים. אם קיימת נסיגה ויש קושי בצחצוח או כאב, גם כאן יש לשקול ביצוע השתלת חניכיים. דלקת חניכיים יכולה להתפתח שבועיים אחרי הסרת אבנית אם ההיגיינה לא מספיק טובה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים