נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

18/07/2015 | 20:31 | מאת: שי

שלום, לפני כשנה גילו לי נסיגת חניכיים מתקדמת, עשיתי הקצאת חניכיים לאחר מכן ניתוח בחניכיים עם זריקות אמדוגיין, אני מצחצח פעמיים ביום עם מברשת בעלת ראש חלש, מנקה עם קיסמי שיניים לפחות פעם ביום וחוט דנטלי. אני כבר אחרי כ 3 חודשיים ולצערי אני עדין רואה נסיגה למרות כל הטיפולים( הנסיגה החמירה אחרי הניתוח לדעתי)מה עוד אפשר לעשות כרגע בשיניים? באחוריות התחילו רווחים מפחד שיגיע לקדמיות.

22/07/2015 | 12:02 | מאת: ד"ר אלון סבאון

שי שלום אילו היה מדובר רק בנסיגת חניכיים ללא מחלת חניכיים הרי שהטיפול הוא השתלת חניכיים לכיסוי הנסיגה. ממה שאתה כותב משתמע שמדובר במחלת חניכיים ולכן אין לצפות לשיפור מבחינת הסיגה אלא להפך. אני ממליץ שתהיה במעקב אצל אותו רופא שביצע את הניתוח

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים