הקצעת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/05/2015 | 15:43 | מאת: ד

כמה פעמים יש אפשרות לעשות הקצעות חניכיים בכדי לא להגיע לניתוח ואיך קובעים זאת ? ומה מטרתם של הפריוציפ וכמה פעמים ניתן לשים זאת בחניכיים ? ואם יש 'עודף' חניכיים במקום מסוים יש צורך בהשתלת עצם במקום זה? וכן אם מראה החניכיים הוא שהם נראות שיש בהם חוסר חניכיים זה אומר שיש לדלג על הקצעה וישר לעשות ניתוח והשתלת עצם?

21/05/2015 | 13:02 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יש לבצע פעם אחת הקצעת שורשים טובה מאוד ובמידת הצורך לפנות לניתוח. רוב הסיכויים שהקצעה חוזרת תעזור מעט אם בכלל.מטרת הציפ לבצע חיטוי מקומי ויעיל של הכיס וזאת בתנאי שבוצעה הקצעה טובה מאוד. לא מומלץ לבצע ישר ניתוח ללא הקצעות

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים