זיהום

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

03/05/2015 | 18:41 | מאת: יעל

רציתי לשאול מה ההבדל בסימפטומים בין דלקת חניכיים לחור בשן המצריך טיפול שורש והאם בשניהם אמורים לחוש כאב ?

04/05/2015 | 11:16 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יעל שלום דלקת חניכיים בד"כ היא כרונית ולא מלווה ביותר מדי כאבים אלא אם כן יש הפרשות מוגלתיות. מבחינת המטופלת את יכולה להרגיש דימומים ובמצב מתקדם יותר ניידות של השן. דלקת חניכיים היא דלקת ברקמות הסובבות את השן בעוד שחור בשן פוגע ברקמות הפנימיות של השן עד לפגיעה במוך השן וצורך בטיפול שורש, בד"כ הדבר מלווה בכאבים פחות או יותר חזקים כאב בקור ומתוק, תלוי בשלב בו נמצאת העששת בשן

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים