ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

20/12/2014 | 12:34 | מאת: דנה

רציתי לשאול האם הארכת כותרת בשן טוחנת יותר מסובכת , ואם החידוש טיפול שורש שקדם היה קשה מכיון שהשן היתה מאוד קטנה , האם יצטרכו להאריך הרבה בגלל שהשן היתה כל כך קטנה שהיה מאוד קשה לעשות את הטיפול שורש , יש סיכוי שגם הארכה תהיה מסובכת יותר או שפתאום יכול להיות שפתאום יתחילו ויראו למרות שחשבו שאפשר רק להאריך יצטרכו פתאום לעקור? והאם אם אפשר יהיה להאריך האם החלמה יותר ארוכה מאשר בשן אחרת. ומה התופעות שיכולות להיות אחר הניתוח והאם שונות בעוצמתם בשן טוחנת ?

22/12/2014 | 14:56 | מאת: ד"ר אלון סבאון

דנה שלום אין הבדל בין שן קדמית לאחורית מבחינת הקושי. כמובן שצריך שהשורש הנותר יהיה מספיק ארוך לצורך הכתר ואם השורש הנותר קצר מדי לפעמים עקירה נדרשת

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים