טיפולי פה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

03/11/2014 | 01:51 | מאת: נעם

שלום מה ההבדל בין אדם שאוכל דרך הפה לאדם שאוכל ישירות לקיבה (זונדה/פג) מבחינת תפקוד הפה/לוע/רוק וכדו'? ומה נדרש לעשות לאנשים שמקבלים הזנה לא דרך הפה? כאשר מדובר בחולה סיעודי דמנטי שאי אפשר להשיג שיתוף פעולה שלו, ובפרט לאור העובדה שהוא מאוד ספסטי ונועל את הלסתות, מה ניתן בכל זאת לעשות בכדי לשמור על הפה? שטיפות פה בדרך המקובלת לא ניתן, מה גם שיש חשש לאספירציה. האם יש ספריי שיכול להתאים? והאם נדרש תכשיר כלשהו לצורך לחות בפה? טיפול קבוע למנוע פטרת הפה? תודה

17/11/2014 | 16:41 | מאת: ד"ר אלון סבאון

נעם שלום אני לא הכתובת המתאימה לתשובה. תנסה להפנות את השאלה למומחה לרפואת הפה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים