דעה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

19/10/2014 | 16:51 | מאת: דעה

שלום רב אני סובל ממחלת חניכיים אגריסיבית ,נותחתי לפני שנה ומאז אני עושה ניקויי שיניים כל 3 חודשים. עד לפני שבוע נאמר לי תמיד שהכל מצויין ,לפני שבוע עברתי ניקוי שיניים שיגרתי , יומיים אחרי זה הייתי אצל רופאת שיננים להתייעצות נוספת בנושא המחלה ואז היא מדדה את "עומק החניכיים " ( דבר שעשה הרופא אצלו הייתי מטופל גם בחודש יולי אז הוא אמר שהכול קטן מ 4 מ"מ ). הרופאה אמרה עכשיו שיש כאלו שהן 7 מ"מ והרבה 5 או 6 והמליצה על השתלת עצם בשיניים בהם העומק יותר מ 6 . חזרתי לרופא ההוא הוא מדד הכל עוד פעם ואמר שהכל בסדר ושהשתלת עצם היא לא לעניין ואחוזי ההצלחה נמוכים ואפשר לשמור את השן בלי ההשתלה הזו ,כמו כן הוא אמר שזה לא נכון למדוד את "עומק החניכיים " יומיים אחרי ניקויי השיניים כי הן יהיו מוגדלות נ 2 מ"מ לפחות , שאלתי היא מה כן נכון במה שנאמר לי ומה לא ומה אתם ממליצים לי לעשות במקרה הזה תודה רבה .

20/10/2014 | 13:32 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אני ממליץ לך במידה ואת מבולבלת לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא חניכיים

21/10/2014 | 13:07 | מאת: דעה

תודה רבה אבל רציתי לדעת בבקשה אם זה אכן נכון שזה לא נכון למדוד את "עומק החניכיים " יומיים אחרי ניקויי השיניים כי הן יהיו מוגדלות נ 2 מ"מ לפחות ? ואם באמת השתלת עצם היא לא לעניין אני חייב לציין ששני הרופאים שהייתי אצלם הם מומחים למחלות חניכיים !!!! תודה רבה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים