שלום מברר האם כדאי לבצע

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/08/2016 | 20:47 | מאת: אלי

מה ידוע לך על ניתוחי tem עקה ממצא של קונודילומה\קפל עור\קרצינומה

ניתוח TEM הוא טכניקת ניתוח להסרת "נגע" ברקטום, דרך פי הטבעת. קפל עור הוא חיצוני ואינו דורש TEM קונדילומה מערבת את העור סביב פי הטבעת ו/או הרירית בסמוך מאד לפתח פי הטבעת. נגעים אלה ניתנים להסרה ואין צורך /אינם מתאימים לTEM בגידול ממאיר (קרצינומה) יש מערכת שלמה של שיקולים בהם מתחשבים כדי להחליט אם ניתן לבצע בצורה בטוחה בTEM. רק מיעוט קטן של גידולי רקטום מתאימים לניתוח בשיטה זו

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות