טריגונוצפאלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/08/2004 | 18:01 | מאת: שירה

בני נולד עם טריגונוצפאלי (איחוי מוקדם של התפר המטופי). הוא נותח בגיל 5 חודשים לפתיחת התפר ומאז נמצא במעקבים. הוא נולד עם היקף ראש על אחוזון 3, ואולם מגיל חצי שנה לערך יש האטה בצמיחת היקף הראש וכעת הגדילה היא על אחוזון 2 (הוא כעת בן שנה וחמישה חודשים). MRI מח (מגיל שנה וחודשיים לערך) הינו תקין אך מראה כי כל התפרים והמרפסים סגורים. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להאיץ את גדילת היקף הראש? האם הירידה בגדילת היקף הראש מאחוזון 3 לאחוזון 2 צריכה להדאיג? אודה לעצתך.

01/09/2004 | 21:29 | מאת:

אין מה לעשות להאצת גדילת הראש. כדאי שתפני למנתח של בנך ד"ר אשכנזי