כמה שאלות לגבי חיסון בגיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

14/12/2008 | 08:20 | מאת: לילך

בוקר טוב, ברשותך יש לי מספר שאלות 1. במה שונה ההרכב של החיסון בגיל שנה חצבת-אדמת-חזרת משאר החיסונים מבחינת ההרכב שלו? מה גרם לאנשים להרים גבה ולקשור את חיסון זה עם אוטיזם ובעיות קשות אחרות? 2. מה שמו של החיסון בגיל שנה- משולש, מחומש, MMR (אשמח אם תעשה לי סדר בדברים ותסביר לי מה זה כל חיסון) 3. עד איזה גיל אפשר לתת את החיסון הנ"ל, במידה והילדה לא חוסנה בגיל שנה מסיבות שונות? 4. האם אפשר לתת ביחד את החיסון של גיל שנה, חיסון לאבעובועות רוח, ומנה שניה של החיסון של גיל חצי שנה? האם זה לא יותר מידי חומר? תודה ויום טוב

15/12/2008 | 06:21 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

לדעתי, מה שגורם לאנשים לקשור בין חיסון להתפתחות אוטיזם הוא תזמון המתן שלו בגיל שנה, שכן סביב גיל זה מתחילים לשים לב להפרעות ביצירת תקשורת, שפה וכדומה, וכאשר יש בעיה מחפשים אשם... מחקרי ענק אפידמיולוגיים הוכיחו חוסר קשר בין חיסון הMMR לבין אוטיזם. החיסון הנ"ל הפך למרובע - MMRV M - measles חצבת M mumps - חזרת R rubella אדמת V varicella - אבעועות רוח אפשר לתת את החיסון בכל גיל, אך מוטב מוקדם ככל האפשר על מנת למנוע מחלה. אין בעיה בשילוב החיסונים. אין חשש לעומס- מתן החיסונים עושה שימוש בטל בשישים לעומת יכולותיה של מערכת החיסון. החיסון לאבעבועות כבר כלול באותה זריקה, ואת החיסון המחומש נותנים בדר"כ באותו היום, אם כי זו אמורה כבר להיות המנה הרביעית.

מנהל פורום חיסונים לילדים