הקדמת חיסון צהבת A

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

31/10/2014 | 22:50 | מאת: בן

שלום, אנחנו לקראת נסיעה לתאילנד עם הילדים בתי בת השנה וחמישה חודשים טרם קיבלה את המנה הראשונה לצהבת B הניתן בגיל שנה וחצי. האם ניתן להקדים את קבלת המנה הראשונה? אודה לתשובתך, בן

בן שלום, עקרונית ניתן לחסן לצהבת A החל מגיל שנה. עם זאת, בטיפת חלב נותנים את החיסון בגיל שנה וחצי בלבד. אף כי מתן החיסון הפעיל עדיף כיון שמשך הכיסוי הוא לשנים רבות (ואף לכל החיים), ישנה גם אפשרות לתת חיסון סביל טרם החשיפה, בתלות פרק הזמן שיש לכם עד לנסיעה. אני ממליץ לכם לגשת לאחת ממרפאות המטיילים כדי לברר את האפשרויות המתאימות לכם, כמו גם כדי לקבל את החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים