תשובת FNA

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/12/2016 | 15:31 | מאת: שרה

יש לי בלוטת מגן מוגדלת שנים. בניקור של אונה ימנית-דם רב, קלואיד מועט, תאים פוליקולארים פזורים ובקבוצות. הממצא מעורר חשד לתהליך פוליקולארי. BETHESDA CLASS IV האם צורך בניתוח?< `

שלום רב, במקרים אלו בד"כ מומלץ ניתוח וכריתת תירואיד חלקית. ניתן כיום במקרים בהם לא מבוצע ניתוח ובצע בדיקה גנטית שמפחיתה מסיכויי הגוש להיות ממאירים (במידה והבדיקה שלילית). ממליץ להגיע ליעוץ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר