ביופסיה לעצב מקסילרי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/12/2016 | 03:13 | מאת: עוז

פרופסור שלום. בן 40, ללא בעיות רפואיות (עד לאחרונה). לאחרונה הוצא מהסינוס המקסילרי גידול שהתגלה כסרטני לצערי. כעת אני אמור לעבור עוד ניתוח בו ינקו את שאר הגידול. הרופא הסביר לי שבמהלך הניתוח יהיה עליו לקחת ביופסיה מהעצב המקסילרי שאחראי לתחושה בלחי ובסביבתה כדי לוודא שאין בו תאים סרטניים. לדבריו במידה וייקח ביופסיה מהעצב, זה למעשה יגרום לכך שהעצב לא יתפקד יותר ואאבד את התחושה בחלק מצד ימין של הפנים. שאלתי: האם זו הדרך היחידה לקחת ביופסיה מהעצב? האם בהכרח העצב יפסיק לתפקד? מה עוד אפשר לעשות? תודה.

שלום רב, יש צורך לראות את ההדמייה (CT, MRI) כדי לקבוע מה צריך לעשות בניתוח. בחלק מהמקרים ניתן לשמר את העצב- תלוי במיקום וגודל הגידול. אם הוא לא נשמר אז התופעה תהיה חוסר תחוסה באזור שמתחת לעין ועד לשפה העליונה כולל. מתרגלים לזה. ניתן להסתכל באתר שלנו לקריאה נוספת http://www.aram-ent.co.il ביחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר, בפרק על גידולי לסת עליונה. ממליץ להגיע ליעוץ ובדיקה במרפאתינו באסותא ולשמוע על האופציה הכירורגית. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא http:/aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר