גידול בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/09/2015 | 22:19 | מאת: שירי

יש לי גידול בהיפופיזה שלא מפריש הורמונים. מעקב של MRI כל חצי שנה. להלן תוצאת MRI מלפני שבוע: ממצא היפופיזרי מימין. מתאים לאדנומה היפופיזרית מימדיו 11*16 מ"מ גדל ביחס לבדיקה קודמת.בדיקה קודמת מימדיו 9*12 מ"מ התהליך מגיע עד הכיאזמה אך אינו לוחץ עליה. סכום:תהליך בהיפופיזה מימין מתאים לאדנומה היפופיזרית .גדל באינטרוול. שאלות: 1 האם ניתוח פה הכרחי?או שיש טיפול אחר? 2 עד כמה דחוף הניתוח?עוד 3 חודשים יהיה מאוחר מדי? 4 האם ניתוח נחשב קל/קשה? 5 אחרי ניתוח,האם אפשרי תוך חמישה-שישה ימים לחזור לעבודה משרדית? תודה

שלום רב, גידול שגדל בד"כ מומלץ להסיר. לפרטים מדוייקים יותר שווה לשוחח עם נאורוכירורג המתמחה בתחום זה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר