בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/06/2015 | 12:12 | מאת: דן

שלום אנא חוות דעתך בן 56 טיפול סנטרואיד מאוזן אונה ימנית : מוגדלת גודל 6.2X3X4 מרקם בלתי אחיד הודגמו קשרים אחד התופס כמעט את כל האונה אונה שמאלית 4X0.9X1 עם מרקם בלתי אחיד הודגמו קשריות היפואקוגניות עד 0.4 ס"מ איסטמוס תקין בלוטות רוק תקינות בלוטות לימפה לא מוגדלות FNA שבוצ לפני שנה וחצי תוצאה צד שמאל****** FOLICUALR CELL IN PART CROWDED DISORGANIZED GROUPS WITH MILD NUCLER ATYPIA AND RARE NUCLEAR GROOVES ATYPIA OF UNDETERMINED SIGNIFICANCE SMALL AMOUNT OF COLLOID NUMEROUS PIGMENT LADEN MACROPHAGES AND FEWMULITINUCLEATED GIANT CELLS PRESENT FOLLOW-UP AND REASPIRATION RECOMMEND AS CLINICALLY INDICATED תוצאה צד ימין*@@ גוייטר @@@@ COLLOID SHEETS AND CLUSTERS OF REGUAL FOLLICULAR CELLS CONSISTENT WITH NODULAR GOTER בבדיקה ידנית גוש רך מאוד ללא לימפומאדיה,בדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין האונה המוגדלת בצד ימין אובחנה כגוייטר, אני לוקח כ5 שנים אלקטרוסין 50 מ"ג 5 פעמים בשבוע-מאוזן TSH תודה מראש על תשובתך

שלום רב, עושה רושם שהגוש גדול יחסית אך לפי התיאור אינו חשוד במישוש או ניקור. בכל מקרה במידה והגוש הולך וגדל מומלץ לשקול כריתה שלו. במידה ויציב לחלוטין ואכן לא נמוש חשוד במישוש- ניתן לעקוב בבדיקה וב US אחת ל 6-12 חודשים. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר