קשר בתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/01/2015 | 07:23 | מאת: דור

יש לי כבר שנה וחצי קשרית בגודל 0.5 ס''מ באונה שמאלית של התירואיד, ללא שינוי בגודל כל זמן המעקב באולטראסאונד. הדבר היחיד שהשתנה בלשון הפענוח לפני כחודשיים הוא "קשר היפואקוגני עם איזורים ציסטיים קטנים בתוכו". קדום לכן בפיענוח נכתב רק "קשרית של 5 מ''מ" ללא תיאור המבנה המעורב הזה. האם העובדה שהקשר "מעורב" מצדיק FNA שלו על אף שמתחת ל1 ס''מ? תודה

שלום רב, חשוב שה US יבוצע ע"י בודק איכותי וחשוב שבמעקב יהיה אותו הבודק כי אחרת קשה מאוד להשוות. בכל מקרה הממצאים כפי שנראים כרגע אינם מצדיקים ניקור אך ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג לקבוע סופית לאחר בדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר