המנגיומה עמוקה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/11/2014 | 19:03 | מאת: נינט

שלום רב, במשך כמה שנים היה לי גוש באמצע הלחי.לאחרונה עשו לי core biopsy וגיליתי שיש לי המנגיומה עמוקה cavernous hemangioma בגודל 8×2.5 הגידול אסימפטומטי. האם יש צורך לנתחו? האם הוא מסוכן ונוטה להתמרה? עד כמה מדוייקת הביופסיה מסוג שעשו לי ואפשר לסמוך על האבחנה? תודה רבה מראש

שלום רב, המנגיומה אינה נוטה לממאירות. לכן אם בצעו ביופסיה וזו אכן האבחנה- הסיכוי לממאירות נמוך והסיבה לניתוח בד"כ הינה אסטטיקה. עלי לציין שהמנגיומות הינם גידולים שמופיעים בגיל הינקות ולכן יש לוודא שאין טעות באבחנה. ניתן להתרדם מהגידול גם במישוש (שיכול להתאים להמנגיומה או לא...). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר