אולטרה סאונד בלוטת התריס וצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/02/2009 | 11:44 | מאת: מודאגת

להלן תוצאות בדיקת אולטרה-סאונד בלוטת התריס והצוואר שביצעתי: אונה ימנית:18/16/43 מ"מ. אונה שמאלית: 17/1/5/42 מ"מ. בלוטת התריס בגודל תקין, בחלק לטרלי של האונה הודגמה קשרית היפואקוגנית בקוטר 5 מ"מ. בחלק אחורי-מדיאלי של האונה השמאלית הודגמה קשרית נוספת בקוטר 5 מ"מ יתכן COLLOID CYST. באונה ימנית נצפו מס' קשריות עד 6 מ"מ בקוטר מקסימלי, אחת מהן אנטריורית, עם ווסקולריות עשירה משמעותית בהשוואה לרקמת התירואיד התקינה. MNG? מומלץ לשקול בירור נוסף או מעקב. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר. בצוואר ימני אחורי בשומן התת עורי מודגם תהליך סולידי 18/6/21 מ"מ גודלו, קונסיסטנציה מחשידה לליפומה. מומלץ מעקב סונוגרפי באם אין אבחנה היסטולוגית. אני מודאגת מאוד ומבקשת את חוות דעתכם. הרופא מייעץ להיות במעקב עוד כמה חודשים, אולם אני מעוניינת לטפל בזה עכשיו מה דעתכם עלי לעשות? בבדיקת דם שערכתי ערך GGT יצא 417 CRP-70 האם זה קשור? תודה.

שלום רב, הממצאים בבלוטת המגן מתאימים קודם כל לתהליך שפיר בבלוטה שנקרא גוייטר. ישנו אזור אחד עם ריבוי כלי דם (וסקולריות) ולמרות שזה קרוב לודאי חלק מאותו תהליך יש לברר נקודה זו. חייבים לבדוק (ידנית) את בלוטת המגן כמו גם את מיתרי הקול ובהמשך להמליץ קרוב לודאי על ניקור תחת US של כל גוש סולידי בבלוטה. לגבי הממצא החשוד לליפומה- לעיתים בדיקה פיזיקלית ו US מדוייק מספיקים לקבוע אבחנה שפירה זו- ואז ישנה האופציה של כריתתת הנגע מול מעקב. בכל מקרה ממליץ בדיקה ע"י רופא אאג מנתח ראש צוואר. בברכה. ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- אסותא www.headneck.co.il.

06/04/2010 | 11:39 | מאת: בלהה

אני בת 67 במצב בריאות טוב .לפני זמן קצר נצפתה בליטה באזור הצואר מימין. נשלחתי לעשות בדיקת אולטרא סאונד וזו התשובה: בסמוך לבלוטת הפרוטיס נצפתה בלוטת לימפה במימדים של 0.7-1.0 ס"מ,ללא זרימה חריגה בהפעלת דופלר צבע. אשמח לקבל תשובה ברורה. בתודה בלהה.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר