בלוטת לימפה נפוחה בצד שמאל של הצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

15/11/2010 | 08:20 | מאת: אלה

לפיו כיומיים הופיע לי הרפס שפתיים ובמקביל שמתי לב כי בלוטת הלימפה של צד שמאל בצוואר נפוחה ומודלקת. האם יש קשר בין התופעות? האם עלי לפנות לרופא או שהיא שהנפיחות תרד לבד? האם יש צורך באנטיביוטיקה?

שלום רב, אכן בלוטות לימפה בצוואר עלולות להופיע משנית לזיהום בלוע והרפס הינו דוגמא לכך. ממליץ להגיע לרופא לבדיקה ולהחליט אם יש צורך במתן אנטיביוטיקה (שאינה עוזרת להרפס אך יעילה כטיפול במידה וכבר יש זיהום חיידקי משני). בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר