מוגלה באוזן לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/12/2016 | 22:44 | מאת: שרית

שלום רב.. לפני כחודש וחצי בני בן השנתים וארבע חודשים התלונן על כאבי אוזנים. לקחתי אותו לרופאת המשפחה והיא אמרה שיש לו אודם באוזן והביאה לו אוטומצין. לאחר 3 ימים ראיתי שיוצא לו מוגלה מפנים האוזן חזרנו שוב לרופאה והיא רשמה לו אוגמנטין לשבוע וטיפות סילוקסן . לאחר שבוע ללא שיפור פנינו לא.א.ג והוא אמר שקיבלנו טיפול טוב ביצע שאיבה ואמר שנמשיך עוד 5 ימים בטיפול. לאחר שבוע חזרנו אליו שוב מאחר והטיפות לא נכנסו לאוזן ועדיין ראיתי מוגלה בפנים האוזן. הוא אמר שזה ממש לקראת סיום שאב לו שוב והחליף לו טיפות. היום, לאחר שבועים, זה שוב חזר. חזרנו לאף אוזן גרון והוא אמר לתת שוב אנטיביוטיקה וסינופד לייבוש הנזלת. אנחנו נורא מודאגים ולא יודעים מה לעשות , מדוע זה שוב חוזר למרות שהילד תחת טיפול ולאחר סבב של אנטיביוטיקה? רצינו לשאול האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות על מנת לשלול חלילה בעיה פנימית יותר? או איך מומלץ להמשיך לטפל? חשוב לציין שהילד חיוני ללא חום כל התקופה. רוב תודות וכל טוב.

שלום שרית דלקות אוזניים חוזרות שכיחות בגיל של בנך במיוחד בחודשי החורף ואין זה חריג במיוחד. רצוי כעת לטפל בדלקת כפי שהומלץ ובהמשך לבדוק את הילד כשאר אין דלקת בכדי לוודא שהנקב בעור התוף דרכו יצא ההפרשה נסגר. אין צורך בבדיקות מיוחדות רצוי לקבל חיסונים כולל שפעת דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים