ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/12/2016 | 15:55 | מאת: גוד

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים, עבר דלקות אוזניים חוזרות, שתי בדיקות שמיעה שהראו שיש ירידה בשמיעה, בדיקה ראשונה הראתה שיש ירידה קלה ובבדיקה השניה הופיע שיש ירידה בינונית. היום הייתי אצל הרופא עשיתי צילום שהראה שיש שקד שלישי והרופא אמר שצריך לעשות ניתוח כפתורים והסרת שקד. חשוב לציין שבני עונה כשקוראים לו, מבין הוראות, מדבר מילים בודדות אך לא כל הדיבור מובן, אומר: רוצה מים/חלב, איפה אבא/אמא, יודע שמות של חיות/פירות אך הרופא אומר שבדיקת השמיעה לא משאירה מקום לויכוח בענין הזה כי גם אמרתי לו שבמהלך הבדיקה בני התעסק מאוד במבצעי הבדיקה הנמצאים בחוץ ורואה אותם מעבר לחלון. רוצה מאוד שדיבורו ישתפר והסבל שלו מהדלקות והנוזלים יפסק אך חוששת מאוד לקחת החלטה זו במיוחד שהניתוח בהרדמה כללית. מבקשת את המלצך. תודה מראש

שלום כמובן שלא ניתן לתת המלצות ללא בדיקת הילד וצפייה בבדיקות העזר. באופן כללי ההחלטה הטיפולית נשענת בעיקר על תלונות ומידת הפרעה לתפקוד , אח"כ על ממצא בדיקה גופנית ובוף על בדיקת העזר. בדיקת השמיעה אינה קודש - לא בהכרח שהיא מדוקת ואין מספר מסוים שבו ניתן להגיע חובה לעשות כך או כך. בהחלט יתכן שהטיפול הממלץ לבנך הוא ניתוח כפתורים וכריתת שקד שלישי. זהו ניתוח נפוץ מאד עם הצחלה טובה ורמת סיבוכים נמוכה. מאידך חלק מההפרעות משתפרות גם לבד לכן בקבלת ההחלטת לקחת את מידת ההפרעה לאיכות החיים כעת, נושא עיכוב השפה חשוב . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים