דלקות גרון חוזרות בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/10/2016 | 18:25 | מאת: ליטל

שלום, אשמח לדעתך. בני בן שנתיים וארבעה חודשים. מגיל 3 שבועות היה לו חום ואז התגלו נוזלים באוזניים. בדיקה שמיעה אחרונה שעשינו הראתה ירידה קלה בשמיעה. מאז ועד היום שותה כמעט אחת לחודש (לפעמים פעמיים בחודש) אנטיביוטיקה בגלל שמופיע חום.. בעיצת א.א.ג לא מיהרנו לניתוח ואכן כיום יש פחות דלקות אוזניים . הרופא אמר שכנראה ייצטרך ניתוח שקדים בגלל שקדים מוגדלים ודלקות שהחלו והן חיידקיות. בשנה האחרונה סובל יותר מהגרון והרבה פחות מהאוזניים. שותה אחת לחודש אוגמנטין (מוקסיפן כר לא משפיע). הילד נוחר בלילה בשינה ומתעורר הרבה בלילות..מרייר הרבה. הפוליפים גם מוגדלים. ולמרות כל מה שכתבתי פה הרופא שאנחנו מטופלים אצלו לא ממליץ עדיין לנתח. לשאלתי האם לאור מה שכתבתי אתה חושב שכן יש צורך לבצע ניתוח? האם כדאי לחכות עוד קצת? אודה מאוד לתשובתך..

שלום אין לי מספיק מידע בכדי לתת המלצות. דלקות גרון מאד לא שכיחות בגיל שנתיים והייתי מוודא שיש הצדקה לשימוש באנטיביוטיקה (משטח גרון חיובי לסטרפ והעדר של נזלת ושיעול ). במידה ויש נזלת ושיעול עם מחלת חום וכאבי גרון אין מדובר בדלקת גרון ואנטיביוטיקה מיותרת. לגבי נושא ההפרעה נשימה בשינה - במדיה ויש הפרעה ניכרת לאיכות החיים ניתוח הוא בהחלט פתרון ראוי ואין מה לחכות לגיל מסוים דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים