שאיפת מזון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/10/2016 | 04:10 | מאת: דניאל

כן, אני יודעת שהנושא לא קשור בדיוק לנושא הפורום אך כאא''ג בטח תוכלו לעזור לי. בת 18, ביום חמישי אכלתי חתיכה קטנה של חביתה ולצערי שאפתי אותה במקום לבלוע, די נחנקתי והשתעלתי כשתי דקות ברצף עם תחושה שהחתיכה לא יצאה אך הגירוי להשתעל עבר (יש גם אסתמה וסימביקורט לא מעלים את הצפצופים). ביקרתי אצל הרופאה שלי רק אתמול והיא אמרה שבאמת שומעים צפצופים אך רק בריאה השמאלית, היא נתנה לי הפניה למיון לבוקר. הייתי במיון, עדיין שמעו צפצופים רק בריאה שמאלית ושלחו לצילום למרות שברור שלא יראו שם דבר כי לא מדובר במתכת... בכל זאת בגלל צילום נקי שלחו הביתה עם המלצה שאם המצב ימשיך\יחמיר\יתפתח חום ללכת לרופא ריאות לעשות CT ריאות (בשום אופן לא עושה) ולשקול ברונכוסקופיה. לא מבינה למה לחכות לדלקת ריאות אם רק הריאה השמאלית מצפצפת ודי ברור שהחתיכה עדיין שם ולמה לי ללכת לרופא ריאות שהתור אליו רק עוד חודשים במקום לחזור למיון. האם נשמע שהחתיכה עדיין שם בהתחשב שרק ריאה אחת מצפצפת ויש תחושת מועקה בחזה? טיפה התחדשו השיעולים. האם לפנות למיון אחר שיתייחס יותר ברצינות כמו שיבא? תודה

שלום דניאל שאיפת גופים זרים אינה שכיחה בגילך. סביר יותר שהשיעול וגם הצפצופים נובעים מהפרשות ופחות מגוף זר. אך אם הסיפור מאד משכנע וכך גם הבדיקה הגופנית הפתרון יהיה לעשות ברונכוסקופיה במכון ריאות בבית חולים וכמובן שרצוי לעשות זאת בימים הקרובים ולא בעוד חודשים. אם מאידך חל שיפור בשיעול ובצפצופים אזי מעקב אמור להיות מספק. במקרים של חוסר בהירות וספק עדיף לבצע את הבדיקה (למרות שסיכוי סביר שתהיה תקינה) מאשר להמתין להופעת דלקת ריאות דר גורדין

05/10/2016 | 01:19 | מאת: דניאל

עדיין יש צפצופים וגם רופאת המשפחה וגם במיון חושבים שיש גוף זר מה גם שרק הריאה השמאלית מצפצפת כך שלא נראה לי שמדובר בצירוף מקרים והפרשות. רציתי ברונכוסקופיה, לכן פניתי למיון אבל כפי שהבנת לא יצא מזה כלום... אי אפשר להגיע לבדיקה במכון ריאות תוך ימים אם אין לך קשרים ובטח לא בתקופת החגים, לכן נראה לי הגיוני יותר לחזור למיון לפני שתופיע דלקת ריאות. האם כדאי לפנות למיון בשיבא? אולי בגלל שלא הייתי בחנק שחררו ככה מהר בבלינסון

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים