מחיצה באף-מה עושים ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/09/2016 | 17:31 | מאת: מיכל

לום רב, בני בן 9 סובל מנזלת ושיעולים מגיל שנתיים, מסתבר שהוא אלרגי לקרדית האבק. בנוסף יש לו מחיצה משמעותית באף עם הזמן האף התעקם לו ,האף שלו סתום כל הזמן ובלילה הוא לא ישן טוב עושה הרבה רעשים של נשימה מהפה וחרחורים . הרופא אומר שאין קשר למחיצה ונתנו לו טיפול לאלרגיה שלא עוזר . מה דעתך ? האם יש טיפול שיכול להקל עליו במיוחד בלילה ? תודה .

שלום מיכל קשוי בנשימה אפית בילדים יכול לנבוע ממספר סיבות כאשר העיקריות הם שקד שלישי מוגדל, מרכיב של נזלת אלרגיתש גורם לגודש וסטיהש ל מחיצת האף. ראשית רצוי לבצע בדיקה אנדוסקופית של האף בכדי להתרשם מה מהגורמים אצלך בנך מפריע נשימתית. כל אחד מהם יכול להפריע ולעיתים כולם תורמים הטיפול בנזלת אלרגית היא בתרופות וחיסונים לגבי השקד השלישי והמחיצה הטיפול העיקרי הוא כירורגי . ניתוחי מחיצה בד"כ לא נעשה לפני גיל 16 שנים . לאחר ביצוע בדיקה אנדוסקופית ניתן לתת הערכה מושכלת יותר לגבי דרכי התמודדות . בכל מקרה טיפול אנטיאלרגי רצוי דר גורדין

23/09/2016 | 08:03 | מאת: מיכל

שלום שוב, תודה על תשובתך . ניסינו מספר טיפולים לאלרגיה חוץ מחיסונים . איזה טיפול הכי טוב שיכול לעזור היית ממליץ ?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים