שאלה לגבי רעש ונזק לשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/09/2016 | 10:10 | מאת: אבי

שלום, כבר מזה חצי שנה אני נוסע לעבודה ברכב עם עובד נוסף ששומע רדיו בעוצמה חזקה (הוא סובל מבעיות שמיעה).מדובר בנסיעה מב"ש לערד שאורכה 40 דקות לכל כיוון 3 פעמים בשבוע. לצערי העובד לא נענה לבקשתי להפחית מעוצמת הווליום ועל כן התחלתי להשתמש באוזניות מגן נגד רעש.אבל השימוש באוזניות הגיע רק לאחרונה (לפני כחודש). האם יש חשש שהרעש גרם לנזק בשמיעה ? לי נדמה שאיכות הצליל מהאוזן השמאלית אינו זהה לזה שמגיע מהאוזן הימנית. בנוסף כל פעם שאני נוסע מב"ש לערד במהלך אותם שלושת הימים בשבוע אני חש שהאוזניים נסתמות לי כמו לאחר טיסה במטוס כנראה בגלל הבדלים בגובה מעל פני הים.האם יש חשש לטווח ארוך שזה יגרום לנזק לאוזניים או לשמיעה ? בתודה מראש אבי

נזקי שמעתיים כתוצאה מרעש תלויים בעוצמת הרעש ומשך החשיפה. קשה לשפוט מהתיאור שנמסר אך הקטנת עוצמת הרעש או שימוש באטמים בחלט יועילו דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים