לפני ניתוח שקדים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/08/2016 | 11:34 | מאת: שיר

שלום, אנחנו מתוכננים לעבור ניתוח להסרת שקדים ושקד שלישי עם בת שנה ו 11 חודשים בעוד כשבוע בבית חולים. נאמר לנו מבית החולים שעושים הסרה מלאה של השקדים ולא חלקית ולא משתמשים בשיטת קובליישן. שאלתי היא האם יש עדיפות להסרה חלקית ושימוש בקובליישן? אני מתלבטת האם לבטל את הניתוח בבית החולים ולקבוע תור לפרטי עם רופא שאכן מבצע בשיטה זו שהבנתי שההחלמה ממנה קלה יותר ועם פחות סיכונים. אשמח להמלצה. תודה

שלום שיר לכל פתרון יש יתרונות וחסרונות בקובלשיין הכאב מופחת יותר, חוזרים מהר יותר לכלכלה רגילה והסיכון לדמם מעט נמוך יותר. מאידך כוון שנעשית כריתה לא מלאה קיים סיכוי לצמיחה מחודשת של השקדים ( בסביבות 2% ) מה שלא קיים בכריתת שקדים מלאה אני חסיד של הכריתה החלקית אך גם כאן יש הבדלי גישות בין הרופאים דר גורדין

30/08/2016 | 19:32 | מאת: שיר

תודה על התשובה. נאמר לנו שלא עושים ניתוח שקדים מתחת לגיל שנתיים באופן פרטי האם אתה יודע לומר לי מדוע? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים