שקד נפוח בצד אחד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/08/2016 | 23:31 | מאת: הדר

שלום,ביתי בת חמש וכבר למעלה משלושה חודשים יש לה שקד אחד ממש נפוח .יתכן וזה קיים כבר מלפני כן אני פשוט שמתי לב לזה במקרה כשהיא פיהקה לידי...היא גם לא מתלוננת על שום כאב...אבל זה הלחיץ אותי לכן ניגשנו לרופאת א.א.ג שהסתכלה ואמרה שזה בסהכ שקד נפוח ואין לזה שום משמעות...שאלתי אם צריך להיות במעקב והיא אמרה שלא... מאז הביקור שלנו אצלה עברו כבר כמעט חודשיים..המצב עדיין נשאר אותו דבר. שאלתי היא האם זה מצב מסוכן? כן מצריך מעקב? האם יכול להיות מצב שפשוט השקד שלה נפוח בלי שום משמעות מעבר לזה?? אני די לחוצה.. הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך. תושה רבה מראש

שלום הדר ככל עובר יותר זמן והמצב נשאר בעינו זה מרגיע ופחות בעייתי. מצבים בעייתים באחד השקדים גורמים לצמיחה מוגברת ורואים שינויים עם הזמן . מעקב תמיד רצוי וחשוב . במידה ולא חל כל שינוי 3 חודשים אז בהחלט הדבר הסביר שהאסימטריה הזאת קיימת כבר תקופה ארוכה ואין לה כל תסמינים. בכל זאת רצוי מעקב של רופא הילדים או רופא אאג דר גורדין

28/08/2016 | 00:46 | מאת: הדר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים