ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/08/2016 | 21:23 | מאת: מיכל

שלום, הבן שלי זקוק לניתוח הסרת אנדואיד. הרופא טוען שזקוק גם לכפתורים על סמך בדיקת טימפנומטריה שמצביעה על קיומם של נוזלים באחת האזניים (אוזן אחת תקינה A ואוזן שנייה B). הילד לא סובל מדלקות אזניים ולא מירידה בשמיעה. האם הגיוני לבצע את ניתוח הכפתורים?

שלום מיכל אין לי מספיק מידע בכדי לתת המלצות. כעיקרון הנוזלים עצמם אינם סיבה ביצוע ניתוח אלה רק במידה וגורמים לליקוי שמיעה, עיכוב בדיבור או הפרעה בשווי משקל. כאשר הבעיה באוזן אחת (כמו אצל בנך) המוטבציה לניתוח נמוכה עוד יותר . צריך להתייחס לתוצאות בדיקת השמיעה בקבלת ההחלטות ולהפרעה התפקודית במידה וקיימת זה שהילד אמור לעבור ניתוח לכריתת אדנואיד לא אומר שחייב גם כפתורים דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים