דלקות חוזרות באוזניים לתינוקת-המשך שאלה****

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/07/2016 | 23:52 | מאת: אבירם

ד"ר שלום. בהמשך לשאלה בקשר לדלקות אוזניים חוזרות. ברצוני לשאול ברשותך שאלה .הבת שלי בת 11 חודשים עם דלקות אוזניים חוזרות, בבדיקה קודמת מצאו נוזלים באוזניים. טיפול אחרון לפני שבועיים אוגמנטין es למשך 8 ימים. היינו אצל רופא אף אוזן גרון היום בערב. בבדיקה שלו הוא כתב אוזן ימין מצב סאב אקוטי. שמאל נוזלים. שמיעה 20. המליץ על טיפול מונע מוקסיפין למשך חודשיים פעם ביום 8 cc.מה דעתך האם מקובל לתת טיפול מונע אנטיביוטיקה מוקסיפין לדלקות חוזרות באוזניים, למרות שכרגע ללא דלקת. תודה רבה.

שלום ראשית טיפול מונע אכן ניתן כאשר אין דלקת ומטרתו למנוע את הדלקת הבאה. שנית התועלת לא לחלוטין ברורה. בעבר זה היה טיפול מאד מקובל כיום פחות כוון שעדויות על כך שהיעילות אינה גבוה ומאידך יכולות להיות תופעות לוואי של שימוש אנטיביוטי ממושך. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים