ניתוח לסגירת חור בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/07/2016 | 15:48 | מאת: נעם כהן

שלום, יש לי שאלה בנוגע לתפות ההחלמה לאחר ניתוח סגירת חור בעור התוף. אני צריכה לעבור ניתוח לסגירת החור והמנתח שלי אמר כי תקופת ההחלמה המומלצת היא שלושה חודשים. לי יש טיסה לפיליפינים ב- 27.9 מה שאומר שבמידה ואעשה את הניתוח שבוע הבא יהיו לי 9 שבועות החלמה ולא 12. השאלה שלי מהם הסיכונים במקרה ואני מחליטה לעשות את הניתוח ושתקופת ההחלמה תהיה קצרה יותר מזו המומלצת? אני גם הולכת להיות במקום בו האוזן תחשף למים (על אף שימוש באטם וניסיונות כמה שפחות להכניס את הראש למים) ולכן אני שואלת מה הסיכונים בכך.האם יש סיכוי שהחור ייפתח מחדש ובעצם תקופת החלמה קצרה יותר + טיסה למקום עם מים, יטרפדו את הצלחת הניתוח ויש סיכוי שאצטרך לעבור אותו בשנית.

שלום ההמלצות להמנעות מטיסה נובעות מכך שיש תקופת החלמה שבה עור התוף לא הגיע עדיין לחוזק המירבי שלו ושינוי לחץ משמעתיים כגון טיסה או צלילה יכולים לגרום ליצירת נקב מחודשת. כמה זמן מומלץ לא לטוס זה כבר שנוי במחלוקת בין 6 שבועות והמחמירים אומרים אפילו שנה בהצלחה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים