אבדן חוש הטעם לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/06/2016 | 02:11 | מאת: דב

ד"ר נכבד, בני בן ה-13 עבר ניתוח מסטואידקטומיה באוזן ימין והחדרת כפתור באוזן שמאל לפני יומיים. מאז הניתוח הוא מתלונן על אבדן חוש הטעם. יצוין שאזנו עדיין חבושה. האם יש קשר בין הדברים ? האם חוש הטעם יחזור? תודה מראש לתשובתך.

שלום הפרעה בחוש הטעם שכיחה מאד לאחר ניתוח אוזניים כוון שעצב שאחראי על הטעם בשניש ליים קדמים של הלשון באותו צד עובר בתוך חלל האוזן התיכונה ולעיתים קרובות נפגע בניתוח. בד"כ ההפרעה היא זמנית ויש כנראה הסתגלות רוב האנשים לא מרגישים זאת לטווח ארוך. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים