ציסטה -----------------------

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/06/2016 | 19:13 | מאת: ענבל

שלום רב ד"ר, בתי התלוננה על בליטה בצוואר ולכן הופנתה לבדיקת אולטרסאונד אשר הדגימה: "בצוואר עליון קדמי בקו אמצע מעט ימינה תת עורי הודגם ממצא כ- 1.56*0.9 ס"מ, מוגדר, מרקמו בלתי אחיד נוזלי עם פלס נוזלי-נוזלי וקומפונט סולידי, ללא זרימה וסקולרית בתוכו. בלוטת התריס על שתי אונותיה והאיסטמוס בצורה ומרקם תקינים. לא הודגמה הגדלה של בלוטות יתר-יותרת התריס. בסיכום: ממצא בצוואר קידמי בקו אמצעי מעט ימינה כמתואר מעלה חשוד ל THYROGLOSSAL DUCT CYST מסובכת (מזוהמת?מדוממת?)" בתי לא מתלוננת על כאבים כלשהם. האם תוכל להסביר מה משמעות הממצא? מה אמורים לעשות כעת? והאם ממצע זה מחייב הוצאתו בניתוח? אם כן-איזה מומחה אמור לבצע את הניתוח (כירורג ילדים? כירורג ראש צוואר?) תודה רבה מאד מראש, ענבל

שלום מי שמטפל בנגעים הם רופאי אף אוזן ןגרון ורצוי לפנות למומחה אאג ילדים. התיאור מתאים לציסטה מולדת אך צריך השלים הבדיקה ע"י רופא אאג. אפשריות הטיפול הם מעקב או ניתוח עם יתרונות וחסרונות לכל אפשרות. האפציה הניתוחית מועדפת בילדי כוון שהנגעים הנ"ל נוטים להזדהם במשך השנים . בכל מקרה רופא אאג יוכל לתת הסבר על האופציות הטיפוליות תוכלו לפנות למרפאת אאג ברמב"ם . קביעת תור ב 047774144 דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים