לשון קשורה ובעיות הגיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/06/2016 | 12:21 | מאת: מורן

בני בן ה 3.8 לא מצליח להגות כלל עיצורים לשונים ומחליפם בגרונים. גם תרגילים בבית לא עזרו. בינקותו הופנינו לכירורג אאג בביהח עקב לשון קשורה אך שם הרופא סרב לבצע ניתוק לטענתו מיותר ומסוכן. מה יש לעשות בגיל הנוכחי?

שלום לפנות לקלינאית תקשורת לבדיקה והערכה. אם הרושם שלה שהפרעת ההיגוי נובעת מהגבלה של הלשון ראוי לבצע את פעולת ניתוק הלשון הקשורה. הפעולה בהחלט לא מסוכנת וההחלמה ממנה קצרה וקלה אך יש לדעת האם תהיה מכך תועלת ובזה יכולה לעזור הקלינאית דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים