דלקת אוזנים בגיל 4 חודשיפ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/05/2016 | 08:49 | מאת: גלי

שלום, כאמור בני בןה4 חודשים עם דלקת אוזניים. לפני כשבוע היה בבריכה ויום לאחר מכן הופרשה מאוזנו דלקת. מכיוון שלא הראה סימני כאב/חום/ אי נוחות לא מיהרנו לרופא. יומיים לאחר מכן הדלקת המשיכה לצאת ואז ניגשתי לרופאת ילדים שקבעה שזו אוטיטיס מדיה והפנתה בדחיפות לרופא אאג מפאת גילו הצעיר. אאג שאב מההפרשה ובדק וקבע שזןהי אוטוטיס אקסטרנה בגלל מי הבריכה שחדרו לאוזן ןנתן טיפות סילוקסן למשך 7 ימים 3 פעמים ביום. את הטיפות היוא מקבל כבר 4 ימים ויש ירידה קלה בכמות ההפרשה אבל יש אי שקט ונראה שכואב לו מידיי פעם. זה לא ממש עבר... היום היינו שוב אצל רופא אחר בקהילה שאמר שזוהי אוטיטיס מדיה וצריך גם 4נטיביוטיקה. ושאין קשר לרחצה בבריכה יום לפני שהופיעו תסמינים. ורשם מוקסיפן 2 פעמים ביום לשב6ע 5 cc . בעיקרון אני מתנגדת למתן אנטיביוטיקה בעיקר בגיל צעיר ככ אבל אני אובדת עצות... מצד אחד לא רוצה למשוך את הקטנציק עם הדלקת הזאת מצד שני לא יודעת לאיזה רופא להקשיב... האם לתת את האנטיביוטיקה בכל מקרה בגלל שהוא קטן ככ או להמשיך רק עם טיפות? אשמח לתגובה מהירה... תודה מראש.

שלום האבחון הנכון ומדויק בין דלקת אוזן חיצונית ותיכונה נעשה ע"י רופא אאג ששואב את המוגלה ויכול לראות את עור התוף. הפרשה מוגלתית יכולה להיות בשני המקרים. כאשר יש הפרשה ממקור אזן תיכונה (מדיה) יהיה נקב (חור ) בעור התוף דרכו היא יוצאת. בדלקת אוזן חיצונית עור התוף שלם ותקין. הטיפול בדלקת חיצונית הוא בטיפות בלבד. כאשר יש דלקת באוזן תיכונה לרוב יש לתת גם טיפול אנטיביוטי פומי. דלקת אוזן חיצוניתקשורה מאד לחשיפה למים בכלל ולבריכה בפרט. הייתי סומך הרבה יותר על אבחנת רופא אאג. במידה ואין שיפור תחת טיפות רצוי לחזור לבדיקה נוספת ואולי אך לקחת תרבית . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים