טכניקת לייזר להסרת שקדים מלאה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/05/2016 | 20:36 | מאת: נועה

לבני הומלץ להסיר את השקדים במלואם בלייזר. מה יתרונות וחסרונות השיטה בלייזר ומה הטכניקה העדיפה לדעתך מבחינת הסיכון לדימום, החלמה, כאבים וכו,.

שלום ניתוחי שקדים בלייזר היו פופולריים לפני שנים כעת השימוש מועט ואין בהם ממש יתרון. קיימות שיטות רבות לכריתת שקדים . באופן בסיסי יש כריתה חלקית וכריתה מלאה. כריתה מלאה יכולה להיות קרה או חמה (ע"י סכין חשמלית לייזר וכו) . בד"כ השיטות החמות פחות מדממות בעת הניתוח אך מאידך הכאב מוגבר יותר וגם הנטיה לדמם מאוחר גבוה יותר. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים