הפרשות מהאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/04/2016 | 23:55 | מאת: שני

היי ...תינוק בן 11 חודשים סבל במשך חודשיים מדלקות אוזניים חוזרות עם חיידק סטרפטוקוקוס עמיד באוזן וטופל ברוצפין במשך 20 יום (עם הפסקות בינהם) לפני כחודש עבר ניתוח כפתורים והיה הפסקה של חודש מהדלקת.. כעט אחרי 40 מעלות שהרופא טען שלא קשור לאוזניים החלו הפרשות מאוזן שמאל שלא מפסיקות כבר שבוע מטופל רק בטיפות סילוקסן ...וחום שעולה ויורד אך לא עובר את ה38.4 ...השאלה האם זה תקין ? ומה לעשות כדי להפסיק את ההפרשות ...

שלום רצוי לקחת תרבית מהאוזן. בדכ כאשר יש דלקת באוזן שיש בה כפתור אין חום (לפחות לא מהדלקת הנ"ל) יתכן וסיבה אחרת לחום או שיש זיהום עקשני . טיפול אנטיביוטי יהיה כנראה ראוי אך לפני כן תרבית דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים